Můj týden #3

Poměrně značná část týdne byla ve znamení častých přeháněk. Dokonce i víkend nebyl ušetřen slejváků.. Normálně bych to fakt ocenil, protože celý červenec bylo totální sucho ale zrovna na poslední víkend v červenci jsme měli naplánovanou oslavu narozenin u kamaráda s přespávačkou ve stanu u něj na zahradě. Naštěstí v sobotu odpoledne bylo počasí pěkné a ideální na grilování.

V neděli nám ale počasí už přát přestalo, takže hned ráno nám krásně zmokl stan těsně předtím než jsme jej začali balit. Což vsktutku nepotěší, protože jsem ho hned po návratu musel celý pracně sušit. Problém je, že v bytě se 4 metrový stan tak trochu špatně staví.

Ale obecně byla oslava u kamaráda fajn. Člověk se podívá do jiných krajin. Kousek od domu má krásné panorama na chemičku ve Neratovicích :)

Chemička
Chemička

Co hýbe společností

V Ostravě proběhl další ročník Colours of Ostrava. To by nebylo samo o sobě nic moc zajímavého, protože je léto a v létě se hold nějaké ty hudební fesťáky pořádají.

Zajímavý byl však přístup pořadatelů o představě publika na této akci. První takový fail bylo zakazování vstupu lidem, kteří si na "Colors" přinesli něco v duhových barvách. Ochranka na vstupu byla údajně neompromisní a žádné tyhle propagátory LGBT na akci nevpustili. Údajně nebylo chtěno, aby byla atmoška narušena nějakou ideologickou propagací.

Součástí festivalu byla i jakási politická část, které se zůčastnila i naše vládnoucí elita v popředí s Petrem Pavlem a Petrem Fialou. Petr Pavel rozjel fesťák rozjímáním nad tím, že bude chtít prosadit elektronické volby a legalizovat konopí. Zřejmě předvolební výsledky nevypadají podle představ establišmentu (nejspíš by pro ně propadák), tak je třeba zavést nějakou tu možnost to v příštích volbách trochu "ošmelit". Ono totiž obecně nelze udělat e-volby tak, aby tady možnost něco fejkovat, byla naprosto vyloučená.

Fiala zase rozjel úvahu o tom, že ČR je na tom naprosto skvěle a čekají nás jen lepší zítřky.... Vtipné je, že si rozjel tuto rozvahu v době kdy vychází řada článků od renomovaných autorů o tom jak je "ČR nejhorší v (doplňte téměř cokoliv)".

Napsal Jan Harsa30. července 2023